Kalkningar onsdag 7 aug 2019

Helikopterkalkning

Idag, onsdag 7 aug, avslutar helikoptern kalkningen inom Karlstads kommun. Vid lunchtid kommer de sedan att flytta till Kristinehamns kommun. Närmare bestämt till strax öster om Kristinehamn. Där väntar ca 90 ton som skall spridas.

Enligt uppgift så kommer de att få ytterligare en konverterare (blir då 2 st). Det gör att effektiviteten blr högre och kanske hinner de även med Storfors 11 ton idag. (Kan även bli en 1:a sjö på Filipstads kommun).

Lägger iallafall med karta för Storfors som information.

Det innebär att imorgon, torsdag 8 aug, så kommer de att börja sprida på Filipstads kommun. Filipstads kommun har redan haft besök av helikoptern och då runt Lesjöfors.

Nedan visas kartorna samt listor för spridningen.

Karta 1, Karlstad samt lista

Karta 1, Kristinehamn

Karta 2, Kristinehamn samt lista för bägge kartorna för Kristinehamn

Karta 1, Storfors/Filipstad samt lista

 

Båtkalkning

Igår, tisdag 6 aug, hade båtgänget otur. En liten detalj, magnetventil, slutade fungera i en av båtarna. Den ’lilla’ detaljen har som uppgift att öppna och stänga pumpen till vattenintaget. När den slutade fungera var båten fylld med kalk.

Vad göra? Jo en av de andra båtförarna fick åka till den sjön, där den båten spred, och gå ner i maskinrummet och trycka på den ventilen så att de kunde sprida kalken.

Det ledde naturligtvis till minskad produktion med återverkningar på hela kedjan. Med beställda transporter som fick ställas in, med längre lossningstid för de bilar som ändå kom. Samt att spridningen idag fick omplaneras eftersom de nu bara kan använda två båtar.

Förhoppningarna finns att den ’lilla’ detaljen, som fanns att uppbringa i Skellefteå, med expressgods, kan komma idag och sättas på plats. Då kanske de får igång den båten imorgon, torsdag 8 aug.

Var kommer de att sprida idag, onsdag 7 aug?

Det visas i nedan två kartor samt beställningslista.

Karta 1, Lakenesjön (Sista lasset igår hanns inte med), Hagfors

Karta 2, Nordsjön och Mussjön, Hagfors

Beställningslista för båt

Här försöker båten ’knyta ihop säcken’

created by dji camera