Kalkning 28 september

Båt-kalkning

Imorgon kommer det att båtkalkas i sjöar som finns i en s.k. 'Röding-lista'. Dessa sjöar ligger inom Sunne och Arvika kommun. 'Röding-sjöar' inom andra kommuner är ju redan körda då spridningen redan är utförd där.

Eftersom 'Röding-sjöar' ska köras innan 1 oktober så måste dessa köras innan båtgänget kommer till dessa kommuner, vilket alltid blir i oktober månad så som planeringen ser ut.

Vilka sjöar det är som kalkas i morgon ser ni i denna lista. Nedan ser ni var dessa sjöar ligger.

Ängsjön, Sunne kommun, Norra och Södra Örsjön samt Korttjärnet, Arvika kommun, Trehörningen, Arvika kommun och Björnklammen, Säffle kommun

HKP-kalkning

HKP-kalkningen kör på och kommer att fotsätta längs den 'gröna slingan' de varit på ett tag nu. De räknar med att hålla på tills på lördag för att sedan gå över till den sista slingan som är en 'röd slinga'.

Det som är kvar på den 'gröna slingan efeter idag, 27 september, är dessa:

Söder och Norr Vitsand, Väster och öster om Ljusnan vid Björbysätern samt Väster om Bänteby

  • Bilden visar ilägget vid Gårdsjön, Sunne kommun. Var där igår och vi bestämde att det förstärks ytterligare med grovt material för att båtarna ska komma i när det är extremt lågt vatten som det är nu. Så när det är klart så kommer vi att kunna kalka även framöver om det skulle bli lågt vattenstånd.

Skapad i Nyheter den sep 27, 2018