Kalkningar måndag 12 aug 2019

Helikopterkalkning

Fr.o.m. den gångna helgen så har helikopterspridningen fullt ut kommit in inom Torsby kommun. Det är också den kommunen som all spridning kommer att vara inom ända till i slutet av aug/början av sept då HKP-spridningen för denna säsong kommer att vara avslutad.

Idag, måndag 12 aug, börjar de på Lp 247  (se karta) som avslutar området de spridit inom under helgen. Därefter kommer de att flytta över och börja på lastplats 317 (se karta).

Lista över kalkningen måndag 12 aug.

Den platsen påbörjar en slinga som går från strax norr om Åstrand, Torsby kommun och avslutas öster om Sysslebäck. (Översiktskarta)

Båtkalkning

Denna vecka kör båtspridarna, med början idag måndag 12 aug, den sista veckan innan de drar iväg längs med Norrlandskusten för att sprida i Gävleborg, Västernorrland samt Västerbotten. En tur de tror tar ca 4 veckor. De innebär att de är tillbaka någon gång i mitten av september.

Veckan är förkortad med 1 dag eftersom de behöver se över båtarna inför resan.

Idag börjar de inom Hagfors kommun med följande sjöar som visas i nedan inlagda kartor

Karta över Kvarnsjön och Rumpsjön

Karta över Stora Örsjön

Karta över Östra Harasjön

Grovplaneringslista för vecka 33

Vill med bilden nedan påpeka att det finns andra båtar än kalkbåtar. Detta är M/S Storholmen som kryssar på Dalslands kanal. En mycket trivsam seglats som kan rekommenderas för dem som inte redan åkt den. (Vet att detta är Dalsland:-)